advertica-default-slider-image

LASTEN JA NUORTEN WERNERIKURSSIT

LYHYET KURSSIEN KUVAUKSET JA TAVOITTEET

Wernerikurssin pituus on pääsääntöisesti 4 x 100 minuuttia,mutta viikoilla 52 ja viikolla 8 kaikkien Wernerikurssien pituus on 5 x 100 minuuttia. Lisäksi muutamina viikonloppuina järjestetään myös 2x100min kursseja. Kurssihinta sisältää aina hissinousut kurssin aikana.

WERNERIN ESIKOULU 4-5 VUOTIAILLE! (2x90min)

logo_werneri

Lauantaisin ja sunnuntaisin yhden viikonlopun aikana.

Olemme luoneet 4-vuotiaille 2 x 90 minuutin pituisen Wernerin Esikoulun, joka auttaa nelivuotiaita ottamaan ensiaskeleensa suksilla saman ikäisten parvessa. Pystymme myös arvioimaan, onko lapsi valmis vielä tämän kauden aikana LumiWernerikurssille. Wernerin Esikoulun opettajat kertovat rehellisen mielipiteensä siitä, onko LumiWerneri oikea ratkaisu lapsellenne vielä tällä kaudella. On tärkeätä, että lapsi kokee oivaltamisen ja onnistumisen tunteita oikeanlaisesssa viiteympäristössä ja oikealla tavoitetasolla. Kurssikalenteristamme löydät Wernerin Esikoulun aikataulut tälle kaudelle. Esikoulun tavoitteena on luoda valmiudet LumiWerneriin, pysähtyminen merkittyyn paikkaan ja ensimmäset käännökset lastenrinteen mattohissin välipoistumispaikalta. Tällä kurssilla edellytämme yhden huoltajan per oppilas osallistumaan “henkiseksi tueksi ja apukäsiksi” eli mm. avustamaan mattohissiin mentäessä ja siitä poistuessa. Tähän tehtävään ei tarvitse muuta kuin lämpimät vaatteet ja vettä kestävät kengät.

LAUTANAPEROT on tarkoitettu 5-7 -vuotiaille ensikertalaisille lumilaudalla. Kurssin pituus on 2 x 90 minuuttia ja se kulkee kahtena peräkkäisenä päivänä. Kurssilla on tarkoitus tutustua lumilautaan, laudalla liukumiseen ja sillä liikkumiseen. Opettelemme myös rinnekäyttäytymistä, mattohissin käyttöä ja rinneturvallisuuteen liittyviä asioita. Tällä kurssilla aikuiset ovat tervetulleita mukaan seuraamaan opetusta, avuksi ja henkiseksi tueksi.

LUMIWERNERI 5-14 VUOTIAILLE (ALOITTELIJAT SUKSILLA)

logo_lumiwerneri

LUMIWERNERI on tarkoitettu 5-14 vuotiaille, jotka ottavat ensiaskeleita laskettelusuksilla. Kurssin tavoitteena on peruslaskettelutaitojen (sujuvat aurakäännökset), Talman hissien käytön, rinnekäyttäytymisen ja rinneturvallisuusasioiden oppiminen ja huomioiminen. Yhden kurssin sisällä kurssilaisten joukko jaetaan ensimmäisestä tunnista lähtien iän mukaan kahteen joukkoon. Isommat ryhmät jaetaan kahtia, vanhemmat lapset ja nuoremmat lapset omiin ryhmiinsä.

VAUHTIWERNERI 6-14 VUOTIAAT (LUMIWERNERIN JATKOKURSSI SUKSILLA)

logo_vauhtiwerneri

VAUHTIWERNERI
Kurssin vaatimuksena on joko käyty LumiWernerikurssi tai vastaavien peruslaskettelutaitojen omaaminen sekä taito käyttää Talman eturinteiden hissejä. Ikäsuositus on 6-14 vuotta. 

LUMILAUTAWERNERI 8-14 VUOTIAAT (ALKEET LUMILAUDALLA)

logo_lautawerneri1

LUMILAUTAWERNERI (LUMILAUTA 1)
Kurssin alaikäraja on 8 vuotta. Kurssi on tarkoitettu lumilautailua aloittelevalle tai lautailua muutaman kerran omin avuin kokeilleille nuorille. Kurssin tavoitteena on lumilautailun perustaitojen, käännössarjat, rinneturvallisuusasioiden ja hiihtohissien käytön oppiminen kurssin aikana.

LUMILAUTA 2, JATKOTASO 8-14 VUOTIAILLE (LUMILAUTAWERNERIN KÄYNNEILLE)

logo_lautawerneri2

LUMILAUTA 2, JATKOTASO
Perusvaatimuksena on LumilautaWernerikurssin käyneen perustaitotaso. Lapsi hallitsee hissinousut Talman teleskooppi-/nappihisseillä. Kurssin tavoitteena on sujuva, vauhdikas lumilautailu ja lumilaudan käsittelytaitojen monipuolinen hallinta.

Kaikki Wernerikurssilaiset saavat välinepaketin vuokraamosta kahdeksi tunniksi (kurssikerta) 15 eurolla.

15 vuotiaat: Katso aikuisten kurssit osio.

JATKOTASO: ALPPI CAMPIT

 

ALPPI CAMP 2 / VauhtiWernerin Jatkokurssi (suosituksena alppisukset)
Kurssi on tarkoitettu 6-14-vuotiaille vähintään VauhtiWernerin käyneille ja kaikki Talman hissit ja eturinteet hallitseville lapsille. Kurssilla keskitytään sujuvaan ja monipuoliseen yhdensuuntasin suskin laskemiseen, leikkaavan käännöksen kehittämiseen saman- ja erisäteisten rytmitettyjen “ratojen” avulla, vapaa- ja vauhtilaskuun, monipuoliseen suksitaituruuden kehittämiseen sekä hyppäämisen perusteisiin.Kurssi toteutetaan vain jos sille ilmoittautuneita on vähintään 5.

RATALASKUTEKNIIKKA JA HARJOITUKSET/ALPPI CAMP 3
Ratalaskukurssi ja harjoitukset on tarkoitettu 8-14-vuotiaille, jotka pystyvät laskemaan vauhdikkaasti leikkaavin käännöksin. Lapsille ja nuorille, joilla on jo VauhtiWerneri Jatkotason taidot taskussaan. Kurssin tavoitteena on tutustuttaa lapset ratalaskutekniikan perusteisiin ja harjoitteisiin erilaisin radoin sekä kehittää samalla edelleen jokaisen omaa rinnelasku- ja suksitaituruutta. Kurssi toteutetaan vain jos sille ilmoittautuneita on vähintään 5.

 

AIKUISTEN KURSSIT

Starttikurssi

Aikuisten starttikurssi on tarkoitettu kaikille niille aikuisille, jotka ovat pitäneet elämässään suksia/lumilautaa 0-1- kertaa jalassa, tai joiden viimeisestä laskettelukerrasta on kulunut jo vuosia.

Jokainen Aikuisten Starttikurssi koostuu lämmittelystä ja laadukkaasta hiihdonopetuksesta.
Kurssin jälkeen asiakas pystyy toimimaan helpoilla rinnealueilla itsenäisesti (eturinteet), tuntee lasketteluvälineet, osaa kulkea hisseillä ylös, tehdä aurakäännöksiä/ensimäisiä käännöksiä laudalla sekä pysähtyä hallitusti. Sen lisäksi opit rinnesäännöt.

Aikuisten starttikurssin jälkeen sinulla jää tunne, että olet oivaltanut sen, että laskettelun/lautailun voi opetella vielä aikuisiälläkin !

Jatkotaso

Tämä jatkokurssi on tarkoitettu starttikurssin käyneille tai vastaavat taidot omaaville:
-Hallitset auraamisen ja pysähtymisen sekä pääset hissillä itsenäisesti ylös.
-Hallitset rinnesäännöt käytännössä.
-Haluat jatkaa ja viedä mukavaa harrastusta seuraavalle tasolle. Kurssilta saat eväät niin kotimäessä lasten kanssa lasketteluun kuin kaveriporukan kanssa lapin reissuille.
Lumilaudan jatkokurssit räätälöidään aina asiakkaiden toiveiden mukaisilla aikatauluilla.